Hangi Akaryakıt?
Farklılaştırılmış olsun ya da olmasın ülkemizde lisans sahiplerince piyasaya arz edilen Akaryakıt türlerinin tamamı Avrupa Birliği standartlarına ve EPDK tarafından belirlenen teknik düzenlemelere uygun olmak zorundadır. Bu kapsamda yakıt türüne göre hepsi araçlarda güvenle kullanılabilirler.
Farklılaştırılmış ürünler ile sektör lideri konumundaki Petrol Ofisi tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap vermektedir.
PO / gaz
Pazar hedeflerimizi sürekli büyüterek ve müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye odaklanıyoruz. LPG pazarının her alanında lider ve örnek firma olmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyor, Petrol Ofisi olarak satış, teknik ve lojistik altyapımızı yasal ve teknik kurallar ile SEÇ (Sağlık-Emniyet-Çevre) standartlarına göre geliştiriyoruz.
Ekonomik, çevreci ve güvenli bir ürünümüz olan LPG propan, bütan ve türevlerinden oluşan gazların standartlar çerçevesinde belli oranlardaki karışımı olan otogazdır.
Müşterilerimizin güvenliği ve emniyeti için ürünlerimizin TS EN589 standartlarına, ikmal alınan istasyonlarda kurulu LPG sistemlerimizin ise minimum TS 11939, TS 1446, TS 1449 gibi standartlara uygun olmasına azami düzeyde özen göstermekteyiz.. Ayrıca, fosil yakıtlar içindeki en çevreci yakıt olan otogazın daha düşük gaz emisyonları bulunmaktadır. Böylelikle araçlarda otogaz kullanımı ile sera etkisi minimum seviyeye indirilmektedir.
Güvenli Otogaz Kullanımı için İpuçları :
Otogaz tankı üzerinde bulunan multivalf adı verilen parça birçok güvenlik sistemini içeriyor. Bu sistemlerden bir tanesi tankın sadece % 80 dolu olmasını sağlıyor. Bu aracı ısı değişimlere karşı güvenli duruma getiriyor. Daha fazla gaz alması amacıyla Otogaz deponuzu sallamayın ve dolum yapan kişilerin sallamasına da izin vermeyin.
Her 15.000 km´de bir yetkili serviste bakım yaptırın. Otogaz valfının içerisindeki filtrenin ömrü de 15.000 km´dir. Yetkili bir serviste filtrenizi değiştirtin.
Herhangi bir arıza durumunda yetkili servis merkezine başvurun.Sızıntı olması halinde Otogaz´ın cildinize, gözlerinize doğrudan temas etmesine izin vermeyin ve otogaz'ı solumayın. Temas olduysa,temas eden yerinizi 20 dakika boyunca su ile yıkayın.
Aracınız uzun süre garajda kalacaksa otogaz tankı üzerindeki multivalfe ait tüm vanaları kapatmayı unutmayın.
Aracınızı herhangi bir ateş kaynağına yakın park etmemeye ve aracın içerisinde açık alevli ısıtıcılar kullanmamaya dikkat edin.
Arıza durumunda yakıt seçici anahtarı gaz konumundan benzin konumuna getirin ve otogaz tankı üzerindeki multivalf vanalarını kapatın. Karbütatörlü araçları ise benzin yakıt sisteminin kuru kalmaması için günde en az bir kez benzinle çalıştırmanız gerekmektedir.
Otogaz dönüşümü sonrasında yetkili bir makina mühendisi tarafından sızıntı testi yapılmalı ve gerekli kanuni prosedürlere uymaya özen gösterilmelidir.
Benzin deposunun doluluk oranı en az 1/4 olmalıdır. Aksi takdirde benzin pompası zarar görebilir. Sıralı sistemlerde yakıt seçici anahtar gaz konumunda bulunsa da araç ilk çalıştırmada benzin kullanır; motor belli bir ısıya ulaştığında gaz kullanmaya başlar. Karbütatörlü araçları benzin yakıt sisteminin kuru kalmaması için günde en az bir kez benzinle çalıştırmanız gerekmektedir.
Aracın ön ve arka camlarına otogaz etiketi yapıştırmayı unutmayın.
Otogaz dönüşümünde kullanılan otogaz tankları, üretildiği yıldan itibaren 10 yılda bir değiştirilmelidir.