HIZIR 41 – ÜRETİM TESİSİ
Hızır 41 - Afet Mutfağı olası bir afet halinde hem kentimize hem de çevre illere yapılacak yardımlar konusunda gerçekleşen en önemli projelerden birisidir.
- Afet Mutfağı
- Gıda Üretim Tesisi
- Mobil Afet Tırları
ile acil durumlarda vatandaşlarımızın temel yiyecek ihtiyaçlarını güvenle karşılayabileceği bir üretim merkezi olarak projelendirilmiştir.
Kocaeli’de hizmetlerini sürdüren Antikkapı A.Ş.’nin üretim tesisinin ana noktası ve depolama alanları da bu tesiste sürdürülebilir olmaktadır.
Hızır 41 – Gıda üretim tesisimizin tamamının yüz ölçümü 10.350 m² olup 5.300 m² kapalı alana sahiptir. Tesisin, zemin katında 6 temel üretim bölümü yer almaktadır:
- Sıcak Yemek Üretim Alanı
- Ekmek Üretim Alanı
- Et İşleme Bölümü
- Sebze Ön Yıkama ve Hazırlık Bölümleri
- Unlu Mamüller Alanı,
- Pastörize Yemek Üretim ve Paketleme Alanı
- Mal Kabul, Kuru Gıda ve Sarf Malzeme Depolama Alanları ve personel ofisleri,
1. katta ise idari birimler ve personel yemekhanesi yer almaktadır.
Tesisin Pişirme ve Kuru Pasta Bölümü’nde Günlük Olarak;
- 150.000 kişilik çorba üretim kapasitesi,
- 20.000 kişilik 3 çeşit yemek ( çorba, ana yemek, yardımcı yemek) üretim kapasitesi,
- 3.000 paket pastörize yemek üretim kapasitesi,
- 3.000 kişilik paket kahvaltı üretim kapasitesi,
- 3.000 porsiyon dondurulmuş yaş pasta üretim kapasitesi,
- 6.000 porsiyon şerbetli tatlı üretimi,
- 2.500 porsiyon sütlü tatlı üretimi,
- 3 ton et işleme kapasitesi,
- 3 ton kuru pasta üretim kapasitesi,
- 22.000 ekmek üretimi yapılabilmektedir.
Personeller iş başı ve mola dönüşlerinde üretim alanlarına girerken hijyen bariyerlerinden geçiş sağlamaktadır.
Gıda güvenliği ve hijyeni sağlamak adına her alan girişlerinde, hijyen bariyerleri bulunmaktadır.
MOBİL AFET TIRLARI
3 Adet Yemek Tırı ve 1 Adet Fırın Tırı (Ekmek Üretimi) olarak hizmet veren Mobil Afet Tırları, 15 dakikada kurulabilen sistemiyle; 5 Gün dışarıya bağımsız olarak çalışabilmekte, araç seyir halindeyken ekmek ve yemek üretimi yapabilmektedir.
Her Bir Afet Tırımızda;
- Günlük 30.000 kişilik çorba; Günlük 10.000 üç çeşit yemek üretimi,
- Günlük 40.000 roll ekmek üretilebilmektedir.
Araçta personellerin barınması için 5 adet yatak sayısı ile 7 adet personelin konaklama kapasitesi, duş ve klima sistemi bulunmaktadır.